Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشین سنگ‌چاپ که این روزها مشغولِ بازی در سریال تلویزیونی "دلخوش" است، اعتقاد دارد که نقش‌های مثبت چندان مناسب چهره و مشخصات ظاهری او نیست. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها در سریال "دلخوش" شبکه پنج سیما که به تازگی تولیدش را آغاز کرده، ایفای نقش می‌کند. هنرمندی که در کنار بازیگری، او را به عنوان دستیار کارگردان و برنامه‌ریز بسیاری از سریال‌های تلویزیونی می‌شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  یکی از کارهای نوستالژی و ماندگار تلویزیونی‌اش شاید به سریال "اغما" برگردد که اعتقاد دارد امروز هم می‌توان چنین سریال‌هایی ساخت اگر کار به دست فرد کاردان سپرده شود. افشین سنگ چاپ بازیگری را با نقش‌آفرینی در کارهای کودک آغاز کرد و به ایفای نقش در مجموعه‌های خاطره انگیزی همچون "النگ و دولنگ" و "چاق و لاغر" پرداخت.

او همچنین در سریال‌های دیگری همچون روزهای زندگی، متهم گریخت، صاحبدلان، پیامک از دیار باقی، بیمار استاندارد و پدر پسری نیز جلوی دوربین رفته است. سنگ چاپ علاوه بر بازیگری به عنوان دستیار کارگردان و بازیگردان نیز فعالیت‌هایی داشته است. این بازیگر در سریال "لیسانسه‌ها" ایفاگر نقش جعفر است؛ پدر مسعود یکی از سه جوان اول سریال. سنگ‌ چاپ که بیشتر نقش آفرینی‌هایش به بازی در قالب کاراکترهای منفی محدود می‌‌شود، حضور در سریال لیسانسه‌ها و ایفای نقش جعفر را اتفاق خوب در زندگی هنری‌اش ذکر می‌کند که به نوعی او را از نقش‌‌های منفی رهانیده است.

او تأکید می‌‌کند که بازی در آثار کمدی دشواری‌‌های خاص خودش را دارد و حتی از دیگر ژانرها سخت‌تر است. سنگ چاپ در این گفت‌و‌گو می‌گوید که با پیشنهاد بازی در قالب نقش‌های منفی کنار آمده و حتی به نظرش می‌آید که نقش‌‌های مثبت چندان مناسب چهره و مشخصات ظاهری او نیست. او ساخت سریال‌های طنز را نیاز امروز جامعه می‌داند و اعتقاد دارد که سریال‌های طنز شبانه هنوز جزو کارهای پربیننده تلویزیون به شمار می‌رود. 

این روزها سریال "لیسانسه‌ها" با بازی او در شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود و در سریال "دلخوش" شبکه پنج سیما هم مشغول ایفای نقش است. به همین بهانه گفت‌وگویی با خبرنگار تسنیم  داشت که در ادامه می‌خوانید:

سریال‌ها شگفتی ندارند چون به خلاقیت توجهی ندارند

* بگذارید ابتدا گفت‌وگو را این سؤال آغاز کنیم که سریال‌سازان باید چه رویکردهایی را در دستور کار قرار دهند تا سریال‌هایمان به مرز نوستالژی و ماندگاری برسند؟

امروز جای عشق و دغدغه را روابط و مباحث مالی گرفته است. وقتی عشق رفت هنرمند، سریال‌ها و فیلم‌های ما رنگ و بوی روزمرگی به خودشان گرفتند. این را هم بدانید تا آدم‌های کاربلد و حرفه‌ای از این فضاها دور باشند و بستر حضورشان فراهم نشود آن اتفاقات تکرار نمی‌شود. ساخت کارهای ماندگار اصولاً فرمولی مشخص ندارد و همه‌چیز در دغدغه‌، دلسوزی و عشق خلاصه می‌شود. تا علاقه و عشق نباشد، جانفشانی بوجود نمی‌آید و روزمرگی جای همه‌چیز را می‌گیرد. امروز سریال‌های ما کمتر شگفتی دارند، چون کمتر به ویژگی و شاخصه مهم "خلاقیت و نوآوری" توجه می‌شود.

کار کمدی‌کردن خیلی سخت است

* جالب است که در سریال "لیسانسه‌ها" شما از نقش‌های منفی‌ همیشگی‌تان فاصله گرفتید و شاید این اتفاق جدیدی در کارنامه بازیگری‌تان به حساب می‌آید؛ نظر شما در این باره چیست؟

برعکس تصور عمومی، کار کمدی کردن خیلی سخت است. من قبلا هم کار کمدی کرده بودم اما لیسانسه ها با همه تفاوت داشت و از بقیه دشوارتر بود. نقش جعفر هم چالش‌های خودش را داشت. کاراکتر خاکستریکه مجموعه‌ای از ویژگی‌های خوب و بد را باید با هم به رخ می‌کشید. تا این جای کار، همه‌چیز عادی به نظر می‌‌رسید اما چالش از آنجا شروع می‌شد که جعفر در سکانسی باید چند ویژگی خوب و بد را با هم به نمایش می‌گذاشت. یعنی در لحظه باید بعد از یک ویژگی مثبت، خصیصه‌ای منفی از شخصیتش را هم به نمایش می‌‌گذاشت. این موضوع علاوه بر اینکه برای بازیگر جالب و چالش برانگیز به نظر می‌‌رسید اما در عین حال، سخت و دشوار هم بود.

با نقش‌های منفی‌ام کنار آمده‌ام

* شما سال‌هاست در عرصه بازیگری حضوری فعال دارید اما عمده نقش آفرینی‌تان به کاراکترهای منفی خلاصه شده است. اینکه فقط نقش‌های منفی به شما پیشنهاد می‌شود برای خودتان ناخوشایند نیست؟

با این موضوع کنار آمده‌ام و خیلی به آن فکر نمی‌کنم. معمولاً وقتی در یک تیپ جا بیفتی دیگر خلاص شدن از آن آسان نیست. شاید هم چهره و تناژ صدای من برای نقش‌‌های منفی مناسب باشد. اتفاقاً یک بار هم تلاش کردم تا این قالب را بشکنم اما نتیجه خوبی نگرفتم. از آن جایی که در برخی پروژه‌‌ها کار انتخاب بازیگران با من بوده است یک بار به کارگردان پیشنهاد کردم که یک نقش مثبت را به من بدهد و او هم پذیرفت اما وقتی بازی‌ام را دیدم خودم هم خوشم نیامد، دیگر چه برسد به بیننده.

باید به سروش صحت میدان بیشتری داد

* بسیاری اعتقاد داشتند که کاراکتر جعفر در "لیسانسه‌ها" منفی نیست و همین می‌‌تواند یک اتفاق خوب در روند بازیگری‌تان باشد.

 این دیگر به هنر و خلاقیت سروش صحت برمی‌‌گردد که چنین نقشه خوبی را به من سپرد. حیف است که از توانایی‌های امثال صحت به خوبی استفاده نمی شود. به نظرم به نویسندگان و کارگردانانی مثل سروش‌ صحت باید فرصت و میدان بیشتری داد. کاراکتر جعفر ذاتاً کمدی نیست و اتفاقا خیلی زود عصبانی می‌شود و جوش می‌آورد اما حرکات و رفتار او در واکنش به سایر شخصیت‌ها و در یک مجموعه، خنده‌دار و جالب به نظر می‌رسد.

کمدی شبانه تلویزیون طرفدار دارد

* به نظرتان سریال‌های طنز شبانه هنوز مخاطبان خود را دارند؟

بله، اتفاقاً استقبال مخاطبان بیشتر هم شده است. البته به شرطی که سریال جذاب بوده و حرف‌‌های تازه‌‌ای برای گفتن داشته باشد. مردم این روزها با مشکلات زیادی مواجهند و دوست دارند برای یک ساعت هم که شده گرفتاری‌هایشان را فراموش کنند و حال‌شان کمی خوب شود. اگر کمدی خوبی ساخته شود قطعاً با استقبال مخاطبان مواجه خواهد شد. 

چرا سریال‌های قدیمی همچنان جذابیت دارند؟

* سؤالی که برای من بوجود آمده این است تلویزیون کماکان سریال‌های قدیمی را پخش می‌کند آیا هنوز جذابیت دارند؟

می‌دانم وقتی سریال‌های آی‌فیلم پخش می‌شود همه می‌بینند. سریال‌های قدیمی که همچنان جذابیت‌های خودشان را دارند.  جالب است بدانید که سریال «اغما» سال‌های بعد از پخش اولیه در کنداکتور تلویزیون قرار گرفت و بعد از سریال‌های تازه رمضانی هم پخش شد باز هم جزو پربیننده‌ها بود. امروز جای عشق و دغدغه را روابط و مباحث مالی گرفته است. وقتی عشق رفت هنرمند، سریال‌ها و فیلم‌های ما رنگ و بوی روزمرگی به خودشان گرفتند.

جلوی دوربین سریال "دلخوشم"

* این روزها مشغول ایفای نقش در کدام سریال یا فیلم سینمایی هستید؟

در حال بازی در سریال "دلخوش»"به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی‌ام. این سریال برای پخش از شبکه پنج در حال ساخت است. پیشنهادات دیگری هم داشتم که به خاطر بازی در سریال دلخوش جواب منفی دادم.

به گزارش تسنیم،  "دلخوش" 52 قسمتی با قالب اپیزودیک به تازگی وارد مرحله تولید شده است. داستان "دلخوش" درباره خانواده‌ای است که در تهران دچار مشکل و مسائلی شده‌اند و مجبورند که شهر را ترک کنند و به روستا بروند. این هجرت در واقع جریان‌هایی را برای این خانواده به‌وجود می‌آورد که داستانِ اصلی "دلخوش" را شکل می‌دهند. داستانی که از مصرف‌زدگی شهر به مولد بودن روستا و بحث تولید می‌رسد. "دلخوش" در قالب اپیزود ساخته خواهد شد اما مدل جدیدی که خط داستانی دارد و ما را از لحاظ شکل و شمایلِ قالبِ ساختاری‌اش به یاد "قصه‌های جزیره" می‌اندازد. 

داریوش ارجمند در "دوزخ"، "برزخ"، "بهشت"/ سریال‌های احتمالی و قطعی تلویزیون در ماه رمضانچند نکته با برنامه‌سازان تلویزیون/ سیما باید در برنامه‌سازی مناسبتی چه اشتباهاتی نکند؟

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سریال رسانه ملی تلویزیون سریال رسانه ملی تلویزیون سریال های طنز نقش های منفی لیسانسه ها ایفای نقش سریال ها سنگ چاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۷۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر بازگشت سریال «۸۷ متر» کیانوش عیاری به تلویزیون دست به دست شد؛ در حالی که مدیران سازمان صداوسیما اعلام کرده‌اند خبر جدیدی مبنی بر پخش این سریال از تلویزیون وجود ندارد و بر همان تصمیم قبلی یعنی توافق با یکی از پلتفرم‌ها برای انتشار هستند.

علت گمانه‌زنی‌های جدید درباره‌ی آخرین وضعیت سریال کیانوش عیاری، گویا گفته‌های خود این کارگردان در یکی از برنامه‌های رادیویی بوده است. عیاری درباره‌ی وضعیت نامعلوم پخش سریال «۸۷ متر» توضیح داده بود: «خود ما هم نسبت به این سریال سردرگم بودیم اما احتمالا تکلیف مشخص و از تلویزیون پخش می‌شود.»

با این حال طبق پیگیری‌های ایسنا از مرکز سیمافیلم، اعلام شده است که سیمافیلم نکته جدیدی برای پخش این سریال ندارد و همان موضع قبل را در قبال نحوه پخش «۷۸ متر» دنبال می‌کنند.

مسوولان سیما سال گذشته بعد از این اعلام که برای پخش آخرین سریال کیانوش عیاری تصمیمی ندارند و در پی به توافق رسیدن با پلتفرم‌ها برای پخش سریال «۸۷ متر» هستند، خبری از جزئیات پخش ـ اینکه کدام پلتفرم و چگونه ـ اعلام نکرده‌اند.

مهدی نقویان، رییس سیمافیلم اعلام کرده بود که سریال «۸۷ متر» قرار است در یکی از پلتفرم‌ها به پخش برسد.

ضمن اینکه کیانوش عیاری امروز در گفت‌وگویی با ایسنا درباره‌ی ماجرای پخش  سریالش از تلویزیون اینگونه توضیح داده است: من درباره‌ی پخش این سریال هیچ چیزی نمی‌دانم و فقط از طریق یکی از رسانه‌ها خبردار شدم که قرار است این اتفاق بیفتد. حالم خوب نیست و اساسا فرصتی برای پیگیری وضعیت پخش سریالم ندارم.

در حالی که بسیاری از بینندگان تلویزیونی پخش سریال «۸۷ متر» به کارگردانی کیانوش عیاری را در سال ۱۴۰۰ انتظار می‌کشیدند، در نهایت این سریال در جدول پخش برنامه‌های تلویزیونی آن سال قرار نگرفت و پخشش به سال بعد موکول شد اما سال ۱۴۰۱ هم خبری از پخش این مجموعه نبود که در نهایت اعلام شد اصلا قرار نیست سریال عیاری روی آنتن صداوسیما برود.

سریال «۸۷ متر» سال ۹۵ کلید خورد و بعد از وقفه‌های چندباره در روند تولید که پاره‌ای از آن به کمبود بودجه نسبت داده شد و بخشی از آن به مشکل کرونا، در نهایت زمستان ۹۹ بود که عیاری موفق شد تصویربرداری سریالش را به اتمام برساند.

ساخت این سریال تسویه حسابی مالی محسوب می‌شد با تلویزیون؛ در حقیقت کیانوش عیاری «۸۷ متر» را ساخت تا بدهی‌اش را به صداوسیما بپردازد.

عیاری پیشتر در گفت‌وگویی با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا «۸۷ متر» سریال دلخواهش بوده، گفته بود: «فکر می‌کنم با توجه به صحنه‌هایی که داریم، گیرایی خاصی وجود دارد و قرار هم بوده داشته باشد؛ بنابراین اگر اتفاقی غیر از اینها بیفتد، می تواند یکی از اتفاقات خیلی نادری باشد که گاهی اوقات رخ می‌دهد. تمام سرمایه‌گذاری‌ها در هالیوود بر اساس روال معمول فیلم‌های تاریخی در مورد فیلم «کلوپاترا» اعمال می‌شود، با همان کارشناسان، همان پول و همان امکانات و همان استعدادها، اما به ناگاه فیلم‌ کمپانی خودش را ورشکست می‌کند؛ اینها استثنائاتی است که در حرفه‌ی پیچیده‌ی فیلم‌سازی موجود است.»

کیانوش عیاری کارگردان باسابقه سینما و تلویزیون تاکنون چهار سریال ساخته است که «خانه به خانه» (۱۳۷۵)، «هزاران چشم» (۱۳۸۰)، «روزگار قریب» (۱۳۸۶ـ ۱۳۸۱) و «۸۷ متر» را شامل می‌شود. در پرونده کاری این هنرمند ساخت سریالی برای شبکه نمایش خانگی به چشم نمی‌خورد.

این کارگردان باسابقه در پاسخ به اینکه آیا در طول این سال‌ها به سریال‌سازی در شبکه‌ی نمایش خانگی هم فکر کرده است، گفته بود که این شرایط است که می‌تواند تعیین‌کننده باشد و نمی‌توان با قاطعیت گفت دوست دارم یا نه.

بازیگرانی چون علی دهکردی، مهران رجبی، شهین تسلیمی، فریده سپاه منصور، محمد بحرانی، داریوش کاردان، زنده یاد علی انصاریان، حسین سلیمانی و فریبا کامران در سریال «۸۷ متر» ایفای نقش کرده‌اند.

در خلاصه داستان «۸۷ متر» آمده است: علیرضا پوردوانی به همراه همسر، دو دختر و پسرش خانه ای را از یک فروشنده به نام فرج ناصری خریداری می کنند اما روز اسباب کشی متوجه می شوند که خانه به فرد دیگری به نام محسن خلیلی فروخته شده است. محسن به همراه پسر، همسر و دو دخترش صبح زودتر از پوردوانی‌ها به خانه رسیده اند و وسایلشان را در خانه گذاشته‌اند اما با رسیدن خانواده پوردوانی ماجرای کلاه برداری مشخص می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • ماجرای کوچ عمو پورنگ از تلویزیون
  • ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • عمو پورنگ از تلویزیون رفت
  • «۸۷ متر» دوباره به تلویزیون بازگشت/خبر جدید کیانوش عیاری از سریال
  • افشین پیروانی: از بازی نساجی و پرسپولیس لذت می برم، ورزشگاه قرمز است / فیلم
  • سریال «بدل» به تلویزیون می‌رسد
  • پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید
  • رخنه به قلب دشمن